Bănci și Asigurări

​Studiu EY: Anul acesta, 87% dintre angajatorii români vor creşte salariile şi numărul angajaţilor

​Studiu EY: Anul acesta, 87% dintre angajatorii români...

Autor: Mihaela Pascari

25.02.2016, 13:06 1817

Aproape 90%  dintre companiile locale vor creşte salariile anul acesta, iar în timp ce 35% dintre angajatori susţin că vor creşte şi numărul angajaţilor, totuşi 36% dintre aceştia susţin că se estimează o creştere a angajaţilor sub 5%. În 2015, companiile au bugetat o creştere a salariilor propriilor angajaţi între 5-20% sau chiar mai mult, faţă de anul anterior în care 38% planificau o creştere a salariilor, arată un studiu realizat de către compania internaţională de consultanţă EY, care a fost realizat pe un eşantion de peste 400 de executivi de top din România.

Studiul mai arată că peste 90% dintre executivii români sunt încrezători în ceea ce priveşte creşterea afacerilor în acest an, în timp ce doar 5% se aşteaptă la scăderea vânzărilor, iar 2% estimează o stagnare.

„Rezultate de anul acesta reflectă o preocupare crescută a executivilor pentru dezvoltarea durabilă a afacerilor lor. În ciuda perspectivelor promiţătoare privind evoluţia economică a României, companiile locale operează într-un mediu de business care le aduce atât provocări din acest punct de vedere”, spune Bogdan Ion, country manager partner în cadrul EY România.

De asemenea, peste 30% dintre companii se aşteaptă la o creştere a profitului cu peste 10% . Evoluţiile pozitive estimate pentru vânzări şi profitabilitate vor fi susţinute şi prin creşterea numărului de angajaţi.

Cât despre investiţii, 81% dintre executivii local susţin că vor creşte anul acesta, comparativ cu anul anterior în care 76% planificau o creştere a profitului.

„Aceastea se vor concentra pe creşterea eficienţei, extinderea pe noi sgmente de piaţă şi extinderea în noi pieţe de desfacere”, spune Bogdan Ion.

De altfel, studiul nostru mai arată că 7 din 10 executivi consideră inovaţia ca fiind importantă pentru evoluţia pozitivă a performanţei companiei anul acesta, iar 47% îşi propun ca, în caz de stagnare a creşterii, să transforme piaţa în care activează prin inovaţie”, mai spune Bogdan Ion.

Compania de consultanţă EY are în prezent 212.000 de angajaţi şi peste 700 de birouri din 150 de ţări. Veniturile de anul trecut ale firmei au ajuns la 28.7 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO