Bănci și Asigurări

Ştiri pe scurt - Bănci şi Asigurări - 20 august 2010

Ştiri pe scurt - Bănci şi Asigurări - 20 august 2010
19.08.2010, 23:30 26

ING Bank ridică la 7% dobânda la depozitele în lei petrei luni

ING Bank, una dintre băncile de top zece, a majorat cu un sfertde punct procentual dobânda la depozitele pe trei luni în lei, pânăla 7% pe an, în contextul în care mai multe bănci au ales săcrească uşor bonificaţiile în ultima perioadă ca reacţie laimpozitarea veniturilor din dobânzi şi la revenirea presiunilorinflaţioniste. Pentru depozitele constituite pe o lună şi 12 lunidobânzile au fost menţinute la 6,5%, respectiv 7% pe an. Şi dobândala contul curent special Cont'ROL a rămas la 4% pe an, după ce îniunie fusese operată o reducere cu trei puncte procentuale. Înparalel, banca a ajustat uşor dobânzile la creditul de nevoipersonale în lei Extra'ROL şi la creditul ipotecar în euro ING deCasă Nouă, până la 16,87%, respectiv la 6,37% pe an.

Finanţele resping din nou în bloc ofertele pentruobligaţiuni pe cinci ani, pentru că băncile cer dobânzi prea mari,de peste 7%

Ministerul de Finanţe a respins ieri toate ofertele depuse debănci pentru cumpărarea de obligaţiuni cu scadenţa la cinci aniconsiderând randamentele solicitate ca fiind la un nivelinacceptabil. Volumul total al cererii din partea băncilor s-aridicat la 547,6 milioane de lei, în condiţiile în care valoareaprogramată a emisiunii era de 300 de milioane de lei. Trezoreria areuşit să vândă luna aceasta doar certificate de trezorerie cuscadenţe scurte, în valoare de circa 1,2 miliarde de lei, întrucâtaceste titluri se tranzacţionează pe piaţa secundară la randamentede sub 7%. Randamentele pe piaţa primară au fost plafonate deMinisterul de Finanţe la 7% pe an încă din primăvară.

Capitalul Fondului de Garantare a Creditelor va fimajorat cu 46 milioane de euro

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri(FNGCIMM) a primit 46 de milioane de euro pentru majorareacapitalului în urma rectificării bugetare aprobată miercuri deGuvern. Banii au fost alocaţi prin majorarea bugetului MinisteruluiEconomiei cu 207 milioane de lei (circa 49 mil. euro). Ministerul amai primit bani pentru acoperirea pierderilor înregistrate în aniiprecedenţi de Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleară. Baniiprimiţi de FNGCIMM vor fi folosiţi pentru susţinerea, prinacordarea de garanţii, a întreprinderilor mici şi mijlocii şi afirmelor care derulează proiecte cu bani europeni.

UniCredit scumpeşte creditele de consum în euro cu unpunct şi jumătate

UniCredit Consumer Financing, firma de credite de consumafiliată UniCredit Ţiriac Bank, a majorat cu 1,5 puncte procentualecostul creditelor de consum cu dobândă fixă în euro, până înintervalul 17,2%-20,8% pe an. Nivelul maxim de 20,8% este perceputpentru creditul Expres, prin care poate fi împrumutată o sumă între500 şi 3.500 de euro pe o perioadă de până la cinci ani. CreditulStandard în euro are în prezent o dobândă de 18,8% pe an. Pentrurefinanţarea unui credit de consum în euro, clienţii trebuie săplătească acum o dobândă de 18% pe an faţă de 16,5% pe an până înprezent. În cazul creditelor cu dobândă variabilă majorarea este de0,5%, până în intervalul 14,3%-15,5% pe an. Creditele de consum înlei au rămas cu acelaşi cost.

Grupaj realizat de Ciprian Botea

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO