Bănci și Asigurări

Soldul portofoliului de obligaţiuni externe emise de stat depăşeşte 20 mld.€, dacă împrumuturile externe din acest an trec de 2,5-3 mld. €

Soldul portofoliului de obligaţiuni externe emise de...

Autor: Claudia Medrega

13.02.2017, 00:04 111
Portofoliul de obligaţiuni externe lansate de Ministerul Finanţelor a depăşit pragul de 18 mld. euro, iar în acest an volumul împrumuturilor de pe pieţele externe ar putea să ajungă la 2,5-3 mld. euro, conform planurilor Trezoreriei.

Însă, volumul efectiv al emisiunilor ex­ter­ne şi momentul accesării pieţelor inter­naţionale vor ţine cont de costurile asociate, de risc, precum şi de evoluţia pieţei locale.

Volumul record la care a ajuns portofoliul total de obligaţiuni externe a adus România pe radarele unei categorii mai largi de investitori şi a transformat-o în ultimii ani într-un client căutat de marile bănci de investiţii.

„În ceea ce priveşte sursele de finanţare externă, acestea se vor asigura în principal prin emisiuni de euroobligaţiuni pe pieţele externe de capital în cadrul Programului-cadru de emisiuni de titluri de stat (MTN), şi în completare prin împrumuturi de la creditori oficiali (instituţii financiare internaţionale).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO