Bănci și Asigurări

Société Générale, a treia cea mai mare bancă din Franţa, care în România deţine BRD, va reduce aproximativ 5% din personalul de la sediul central, adică aproximativ 900 de locuri de muncă, pentru a face reduceri de costuri

Société Générale, a treia cea mai mare bancă din...

Autor: Ştefan Stan

11.02.2024, 12:35 22654

Société Générale va reduce aproximativ 5% din personalul de la sediul central, adică aproximativ 900 de locuri de muncă, în timp ce noul director general Slawomir Krupa încearcă să reducă costurile.

Cea de-a treia mare bancă din Franţa lansează o resetare sub conducerea lui Krupa, care include obiective mai cumpătate. Creditorul şi-a redus ţintele de profitabilitate şi a prognozat o creştere mai lentă într-un plan strategic prezentat în septembrie anul trecut.

Luni, SocGen a declarat că reducerile de personal, care vor fi plecări voluntare, fac parte dintr-un plan de a găsi economii suplimentare de 1,7 miliarde de euro în materie de costuri până în 2026, comparativ cu 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO