Bănci și Asigurări

SIF Transilvania mai dă acţionarilor 3 mil. € pentru acţiunile BCR

Autor: Roxana Pricop

25.10.2011, 19:45 864

SIF Transilvania (SIF3) a anunţat că a obţinut un plus de 3 milioane de euro faţă de negocierile iniţiale cu Erste Bank prin majorarea preţului de la 0,1 lei/titlu la 0,5lei/titlu pentru o parte din acţiunile pe care le deţine la BCR, cu o săptămână înainte ca acţionarii să voteze vânzarea acţiunilor BCR.

Societatea de investiţii financiare deţine 651 milioane de acţiuni la BCR şi a semnat în septembrie un acord de principiu cu Erste Bank, acţionarul majoritar cu 69,4% din bancă, prin care a acceptat să vândă un pachet de 103 milioane de acţiuni BCR (vechi) la un preţ de 1,0385 lei/acţiune, şi un pachet de 33,2 milioane de acţiuni BCR (aferente majorării capitalului social din 2011) la un preţ de 0,1 lei/acţiune, şi să schimbe 515 milioane de acţiuni BCR cu acţiuni Erste Group Bank, la o rată de aport de 127,9583 acţiuni BCR pentru o acţiune EGB nou emisă.

Prin creşterea preţului de la 0,1 lei/titlu la 0,5 lei/titlu pentru cele 33,2 milioane de acţiuni, suma încasată de SIF pentru vânzarea a 6% din BCR creşte cu 3 milioane de euro, până la o valoare totală estimată de circa 96 milioane de euro (cash plus acţiuni Erste).

Anunţul majorării preţului are loc cu doar o săptămână înaintea derulării Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din 31 octombrie când este supusă la vot vânzarea întregului pachet de acţiuni deţinut la BCR către Erste Bank. Spre deosebire de celelalte patru SIF-uri, Transilvania are cele mai mari şanse de a obţine prezenţa necesară în cadrul unei adunări extraordinare a acţionarilor şi poate încasa integral, dacă doreşte, întreaga sumă provenită din vânzarea acţiunilor BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO