Bănci și Asigurări

Erste va majora cu 100 de milioane de euro capitalul BCR până la sfârşitul anului

Erste va majora cu 100 de milioane de euro capitalul BCR până la sfârşitul anului

Autor: Anca Dumitrescu

10.10.2011, 20:41 545

Erste Bank va majora până la finele anului cu 100 de milioane de euro capitalul social al Băncii Comerciale Române (BCR), operaţiune care se va realiza prin aport în numerar, potrivit reprezentanţilor grupului austriac.

Directorul general al Erste Bank, Andreas Treichl, a declarat luni în cadrul unei conferinţe de presă că va fi majorat capitalul social al BCR cu aproximativ 100 de milioane de euro, răspunzând unei întrebări pe această temă.

Ulterior, reprezentanţii Erste au declarat pentru Mediafax că majorarea de capital se va produce până la finele acestui an şi are în vedere în principal menţinerea la un nivel optim a ratei de acoperire a creditelor neperformante.

De asemenea, Erste a precizat că majorarea de capital se va realiza sub formă de numerar.

Directorul financiar al Erste, Manfred Wimmer, a declarat luna trecută că există o probabilitate substanţială ca BCR să aibă nevoie de o majorare de capital, întrucât costurile riscurilor vor rămâne în continuare ridicate.

Erste a anunţat, luni, că va amortiza parţial fondul comercial al subsidiarei din România cu 700 milioane euro înainte de impozitare (627 milioane euro după taxe), din cauza creşterii economice sub aşteptări, în cadrul unui set de măsuri "extraordinare", care vor duce la trecerea grupului austriac pe pierdere, după primele nouă luni, în ciuda unui profit din activitatea curentă de aproape 700 de milioane euro.

"Această măsură (amortizarea fondului comercial BCR - n.r.) nu are niciun efect asupra capitalului propriu obligatoriu sau asupra capitalului tangibil. După preluarea participaţiilor acţionarilor minoritari (SIF-urilor) la BCR, conform anunţului din 14 septembrie, fondul comercial rămas va fi susţinut de către o deţinere semnificativ mai mare la bancă", se arată într-un comunicat transmis luni de Erste (EBS).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO