Bănci și Asigurări

Şeful UniCredit pe Europa Centrală şi de Est: Vorbim săptămânal la Bucureşti şi presăm să acorde credite

Şeful UniCredit pe Europa Centrală şi de Est: Vorbim săptămânal la Bucureşti şi presăm să acorde credite
14.06.2010, 19:07 41

Grupul italian UniCredit cere managementului UniCredit ŢiriacBank să revigoreze creditarea, dar principalul impediment rămânecererea redusă, deşi marjele s-au diminuat în ultimul an, adeclarat şeful de operaţiuni pentru Europa Centrală şi de Est algrupului, Federico Ghizzoni, scrie Mediafax.

"În fiecare săptămână vorbim la Bucureşti şi presăm să acordecredite. Principala problemă rămâne cererea redusă în toată Europacentrală şi de est. Excepţie fac Turcia, Polonia şi probabilCehia", a afirmat Ghizzoni, la Milano.

El a arătat că principalul motiv pentru cererea redusă nu estepreţul, întrucât marjele s-au diminuat semnificativ, costulfinanţării fiind legat de lichiditatea din piaţă şi costulresurselor, încă înalt.

"Costul finanţării nu este ţinut sus artificial. Nu ridicăm costulca să nu acordăm credite, dar trebuie o marjă în care să facem cevabani", a spus Ghizzoni. Citiţi mai mult pe www.mediafax.biz

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO