Bănci și Asigurări

Şeful riscului de la BCR devine vicepreşedinte pe divizia de management al neperformantelor

Şeful riscului de la BCR devine vicepreşedinte pe...

Autor: Razvan Voican

02.10.2013, 00:07 117

Sergiu Manea preia toate responsabilităţile de pe zona corporate după retragerea lui Wolfgang Schoiswohl. Un american de la Intesa, Jonathan Locke, devine vicepreşedinte pe risc.

Încă un val de schimbări în echipa de conducere executivă a BCR, cea mai mare bancă de pe piaţă: un nou post de vicepreşedinte executiv a fost înfiinţat pentru a reprezenta ponderea foarte importantă pe care o are divizia de workout (remediere, restructurare şi recuperare a activelor neperformante), în timp ce businessul cu clienţi corporate a fost consolidat în responsabilitatea unui singur vicepreşedinte.

Germanul Michael Beitz, 61 de ani, care în ultimii trei ani a ocupat postul de vicepreşedinte executiv pe risc, a fost însărcinat să conducă procesul de gestionare a uria­şiu­lui portofoliu de neperformante (circa 4 mld. euro) din poziţia de vicepreşedinte. El se va dedica acestui segment, neavând alte responsabilităţi. „Îmbunătăţirea calităţii activelor reprezintă cheia revenirii grupului BCR la profitabilitate şi creştere sustenabilă“, afirmă reprezentanţii BCR. Beitz lucrează pentru austriecii de la Erste de 16 ani, alocarea postului de vicepreşedinte executiv pe workout la BCR reprezentând un semn de mare încredere în abilităţile sale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO