Bănci și Asigurări

Şeful brokerului Gras Savoye: Plafonarea comisionului pentru RCA va avea consecinţe negative

Patrick Lucas

Patrick Lucas

Autor: Luciana Georgescu

29.10.2014, 00:08 650
Decizia Autorităţii de Supra­ve­ghere Financiară (ASF) de a limita comisionul de intermediere a poliţe­lor auto obligatorii (RCA) la maximum 10% din pri­mă nu reprezintă o prioritate şi va avea consecinţe negative pentru piaţa asigu­rărilor, la a cărei dezvoltare contribuie brokerii, consideră Patrick Lucas, preşe­dintele consiliului de administraţie al brokerului Gras Savoye

„Prioritatea României este să se asigure că firmele de brokeraj şi companiile de asigurări sunt solvabile, iar următorul punct de interes ar trebui să fie competiţia din piaţă. Impune­rea unei astfel de măsuri nu va avea consecinţe pozitive“, a spus Lucas, la emisiunea ZF Live.

Piaţa de asigurări, dar şi industria de brokeraj trec prin momente dificile după ce ASF a anunţat la sfârşitul lunii iulie măsuri dure care vor lovi toţi jucătorii din piaţă, dar al căror obiectiv declarat este curăţarea sectorului asigu­ră­rilor şi revenirea pe profit.

„Din câte ştiu eu nu există limite în jurul valorii de 10%. În general comisioanele pentru poliţele RCA sunt de circa 15% sau chiar mai mult, în func­ţie de serviciile oferite şi de tipului clientului“, a spus Lucas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO