Bănci și Asigurări

Şeful Arval: Numărul accidentelor este îngrijorător

Arnault Leglaye, CEO al Arval

Arnault Leglaye, CEO al Arval

10.06.2010, 23:43 69

Numărul accidentelor cu maşini achiziţionate de companii însistem de leasing operaţional este îngrijorător, fiecare maşinăavând aproximativ un accident pe an, iar "campionii" accidentelorsunt şoferii din industria farma, spune Arnault Leglaye, directorulgeneral al companiei de leasing operaţional Arval.

"Fiecare maşină are câte un accident pe an. Deşi rataaccidentelor a rămas stabilă în ultimii ani, de 100%, aceasta esteîngrijorătoare. Nu este sustenabil nici pentru noi, nici pentrucompaniile de asigurări, nici pentru clienţii noştri", afirmă şefulArval, companie membră a grupului francez BNP Paribas.

Arval estimează că va ajunge anul acesta la o flotă de 3.400 deautovehicule, faţă de 2.700 de la sfârşitul anului trecut.Principala problemă, susţine Leglaye, este faptul că unele firme deasigurări vând în continuare poliţe Casco fără franşiză (partea dinpagubă suportată de asigurat în cazul producerii riscului). Pe dealtă parte, şi clienţii insistă să cumpere poliţe fără franşiză,deşi acestea sunt mai scumpe, iar faptul că ar plăti ei înşişi oparte din pagubă în cazul unui accident i-ar determina să fie maiprudenţi.

"Angajaţilor nu prea le pasă, de obicei, de maşinilecompaniilor. Cu toate acestea, clienţii noştri cer în continuarefranşiză zero. Este periculos, pentru că în acest fel nu suntmotivaţi să fie precauţi. Nu înţeleg de ce companiile de asigurărimai promovează produsele fără franşiză."

Asigurările auto sunt cea mai importantă linie de businesspentru asigurători, dar le aduc şi multe pierderi din cauzanumărului ridicat de accidente. "Cele mai multe accidente le facclienţii din industria farma: aproximativ două accidente pe maşină,pe an. Pe de altă parte, cei mai precauţi şoferi sunt cei dindomeniul serviciilor", explică directorul general al Arval.

Leasingul operaţional presupune plata unei sume fixe lunare decătre o companie către o firmă de leasing operaţional, în schimbulcăreia clientul beneficiază de o flotă de maşini şi de toateserviciile necesare întreţinerii acesteia (asigurări, reparaţii,revizii şi altele).

Pe lângă Arval, printre cei mai importanţi jucători din domeniulleasingului operaţional se numără ALD, Lease Plan, PorscheMobility, Sixt New Kopel sau Dirent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO