Bănci și Asigurări

Ce sectoare creditează mai mult Banca Transilvania, liderul pieţei bancare locale: o cincime din creditele acordate au fost pentru comerţ, producţie şi servicii. Dacă adăugăm şi agricultura şi imobiliarele, ponderea finanţărilor pentru cele cinci sectoare se îndreaptă spre 30%

Ce sectoare creditează mai mult Banca Transilvania,...

Autor: Claudia Medrega

22.04.2024, 07:40 245

Cele mai mari solduri ale creditelor corporate acordate de Banca Transilvania sunt în comerţ, producţie, servicii, agricultură şi imobiliare, finanţările pentru aceste sectoare fiind cuprinse între 3 mld. lei şi 7,6 mld. lei  În cazul finanţărilor pentru agricultură, soldul a urcat în 2023 cu 5% faţă de 2022, la 3,2 mld. lei. În schimb, finanţările acordate de Banca Transilvania pentru imobiliare au avut un salt de peste 20% în 2023, ajungând la un sold de aproape 3 mld. lei  Soldul creditelor nete totale acordate de banca din Cluj a înregistrat în anul 2023 o creştere cu circa 13% faţă de nivelul din 2022, la aproape 71,6 mld. lei.

Comerţul, producţia şi serviciile sunt cele mai creditate sectoare din portofoliul corporate al Băncii Transilvania, soldul cumulat al împrumuturilor acordate pentru cele trei domenii ajungând la sfârşitul anului 2023 până la 15,7 mld. lei, în creştere cu 10% faţă de nivelul de la finalul anului 2022.

Volumul finanţărilor acordate de Banca Transilvania pentru comerţ, producţie şi servicii reprezintă peste 20% (o cincime) din totalul soldului creditelor băncii din Cluj.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO