Bănci și Asigurări

Se cauta un bancher roman pentru sefia executiva a Bancpost

Se cauta un bancher roman pentru sefia executiva a Bancpost
10.11.2006, 18:06 46

EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, cauta un bancher roman care sa preia pozitia de director general al filialei locale de la 1 ianuarie 2007, a declarat pentru ZF George Michelis (foto), care a hotarat sa se intoarca la Atena dupa doi ani si jumatate la conducerea executiva a Bancpost.
"Bancpost este o banca mare pe piata romaneasca si cred ca ar fi bine sa fie condusa de o echipa autohtona. Aceasta este si opinia bancii-mama, care inca incearca sa gaseasca un bancher potrivit", afirma Michelis. El spune ca nu stie in ce masura actualul presedinte al Consiliului de Administratie, Mihai Bogza, ar putea fi insarcinat cu conducerea executiva a bancii.
Inceput in iulie 2004, mandatul actualului director general urma sa se incheie in vara anului viitor, avand o durata de trei ani, insa Michelis spune ca i s-a parut normal ca succesorul sau sa inceapa lucrul odata cu noul an.
El considera ca si-a incheiat misiunea de a administra procesul de restructurare a Bancpost, pornind de la implementarea unei noi platforme IT si pana la adoptarea imaginii corporate a bancii-mama.
"A fost o provocare deosebita pentru mine, insa cred ca mi-am facut treaba. De-acum restructurarea este incheiata, iar banca este pregatita pentru un proces de crestere. Trebuie sa recuperam terenul pierdut la capitolul retea teritoriala, unde am ramas cam in urma", a declarat Michelis, care va primi noi insarcinari la Atena.
Mihai Bogza, presedintele CA al Bancpost, spune ca pana la sfarsitul acestui an vor fi operationale 200 de unitati, fata de 174 in prezent, urmand ca in 2007 reteaua sa ajunga la 300 de unitati. De asemenea, reteaua de bancomate ar urma sa creasca de la circa 800 de ATM-uri in prezent la peste 1.000 anul viitor.
Infrastructura pentru carduri trebuie sa sustina extinderea portofoliului de instrumente de plata electronice al Bancpost, care lanseaza prima serie de carduri de credit in parteneriat cu compania aeriana Tarom, sub sigla American Express.
Cardurile emise acum de Bancpost sunt destinate in special celor care calatoresc frecvent cu Tarom si sunt disponibile in variantele Classic si Premium, cu limite de creditare de 30.000 de lei si, respectiv, 75.000 de lei. Vor putea fi folosite pentru plati si retrageri de numerar, iar posesorii vor castiga "mile" virtuale, care le pot aduce diferite bonusuri, servicii suplimentare sau chiar zboruri gratuite din partea Tarom. Dobanda anuala la cardul Classic este de 26,9%, iar pentru cel Premium de 24,9%. Perioada de gratie este de 55 zile, iar suma minima ce trebuie achitata lunar este de 3% din valoarea cheltuita.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO