Bănci și Asigurări

SanPaolo incearca sa creasca mai repede

20.07.2006, 19:19 12

Italienii de la SanPaolo IMI s-au hotarat ca vor sa devina un jucator important pe piata locala, iar pentru asta isi vor extinde reteaua pana la 75-80 de unitati, la sfarsitul anului 2008, fata de 30 cate are in prezent. In paralel, vor fi implementate proiecte de abordare mai agresiva, pe segmentele de clienti atat individuali, cat si corporativi.
"Strategia este sa fim o banca universala. La inceput ne-am orientat mai mult pe segmentul intreprinderilor mici si mijlocii. In viitor va fi dezvoltat mai mult si segmentul clientilor corporativi. Din 2007, vom incepe un proiect de dezvoltare foarte ambitios pentru persoanele fizice", a spus pentru ZF Marco Capellini, directorul general al SanPaolo IMI Bank Romania.
Pentru implementarea proiectului pe segmentul de retail, banca va beneficia de suport din partea grupului. In toamna va veni in tara un grup de experti ai SanPaolo care vor dezvolta si implementa proiectul pentru segmentul de retail.
Italienii de la SanPaolo au intrat pe piata locala in urma cu trei ani, prin achizitia West Bank, insa pana acum au avut o prezenta destul de discreta.
Extinderea teritoriala ar trebui sa asigure majorarea cotei de piata pe active pana la 3%, fata de 0,6%, cat detine in prezent banca. Capellini spune ca acest nivel reprezinta un obiectiv minimal, in conditiile in care italienii de la SanPaolo detin in general cote de cel putin 5% pe pietele unde sunt activi.
Pentru anul acesta SanPaolo are ca tinta sa atinga 300 mil. euro la active si aproximativ 170 mil. euro la credite. In 2007, activele totale ar urma sa se dubleze. La sfarsitul primului semestru, banca avea active de 248 mil. euro, cu 24% peste nivelul din decembrie trecut.
"Romania este o piata foarte interesanta pentru grup. Din acest motiv, grupul a facut acest plan de dezvoltare. Vrem sa acoperim toate judetele, cu o prezenta semnificativa in orasele mari", mai spune Capellini. El sustine ca asigurarea finantarii pentru aceasta expansiune "nu este o problema", avand in vedere puterea financiara semnificativa a grupului. Efortul pentru extinderea retelei este estimat intre 25 si 50 mil. euro, in conditiile in care cheltuielile cu deschiderea de unitati variaza de la o zona la alta.
Banca va deschide peste aproximativ trei luni un sediu de conducere in Bucuresti, in timp ce sediul central va ramane in Arad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO