Bănci și Asigurări

Sandu Ion, proprietar, P.A.B. România: Eu consider că Aradul are un potenţial foarte mare. Cred că agricultura este dezvoltată, însă industria este într-un regres foarte mare faţă de perioada interbelică şi perioada comunistă.

Sandu Ion, proprietar, P.A.B. România: Eu consider că...

Autor: Mircea Nica

09.10.2023, 19:46 5235

Aradul are un potenţial foarte mare, dar deşi agricultura este dezvoltată, industria este într-un regres foarte mare faţă de perioada interbelică şi perioada comunistă, a explicat Sandu Ion, proprietar, P.A.B. România, în cadrul Conferinţei ZF Investiţi în România, realizată în parteneriat cu CEC Bank, organizată la Arad.

“Eu consider că Aradul are un potenţial foarte mare, cred că nu suntem destul de uniţi, nu avem o politică care să arate drumul spre care ne putem dezvolta. Cred că agricultura este dezvoltată, însă industria este într-un regres foarte mare faţă de perioada interbelică şi perioada comunistă. Cred că astăzi mai este mult loc pentru dezvoltarea industriei. În plan logistic aud că sunt proiecte, dar eu nu le-am văzut. Cred că aici suntem deficitari, pot fi foarte multe proiecte în domeniul logistic”, susţine Sandu Ion.

Ce a mai spus Sandu Ion, proprietar, P.A.B. România:

@ Dezvoltarea agriculturii presupune şi o logistică pe măsură. Oraşul şi judeţul au un potenţial foarte mare, dar, din păcate este o descreştere demografică, avem o lipsă de personal. Cred că ar trebui să facem mult mai mult pentru atragerea şi pentru reîntoarcerea celor care au plecat în străinătate. Ar trebui să facem foarte multe în domeniul educaţiei, atât în ceea ce priveşte studiile universitare, cât şi postliceale, pentru a instrui oamenii, a îi califica. Foarte mulţi pleacă afară nu calificaţi, ci necalificaţi, se duc şi fac foarte multe munci care nu aduc plusvaloare.

@Tot legat de judeţul Arad, cred că ar trebui să avem o politică mai îndrăzneaţă şi să aducem cel puţin o investiţie foarte mare care să ajute în jurul ei alte investiţii mici şi să crească numărul celor care produc aici.

@Legat de partea financiară, de împrumuturi, de finanţări, este foarte greu ca o companie românească să aibă suficient credit pentru a participa la licitaţii mari şi pentru a putea garanta post-execuţie pentru că în doi – trei ani îşi epuizează toate resursele şi o să gireze cu tot ce are. Aici ar trebui făcut ceva, să acceseze mult mai uşor scrisori de garanţie.

@Trebuie să fim foarte atenţi pentru a găsi împreună resursele şi să calificăm oamenii. Nu vreau să fiu aspru, dar este foarte greu să găseşti azi un inginer, un economist, oameni calificaţi.

@Judeţul Arad are un foarte mare potenţial, toţi factorii ar trebui să fie uniţi şi să găsim împreună resursele în logistică, în agricultură, în prelucrarea produselor agricole. Aici şi băncile ar trebui să încurajeze. Este un business care promite, dar există o lipsă de încredere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO