Bănci și Asigurări

Romstal Leasing inchide jumatate din agentii

15.12.2009, 23:08 198

Romstal Leasing, companie achizitionata in urma cu trei ani degrupul belgian KBC pentru suma de 70 mil. euro, intentioneaza sainchida jumatate din agentiile pe care le detine in toata tara sisa renunte la un sfert din angajati, in conditiile in careactivitatea s-a redus semnificativ fata de anul trecut, potrivitunor surse aproapiate companiei.

Astfel, compania intentioneaza sa inchida 13 din cele 26 depuncte de lucru pe care le detine in prezent si sa disponibilizeze40 de angajati dintr-un total de 170, cea mai mare parte dinposturile care urmeaza sa fie restructurate fiind din tara, dindepartamentele de vanzari.

"Motivul principal care a stat la baza acestei decizii ilreprezinta nevoia de eficientizare a activitatii companiei incontextul crizei economice actuale, ceea ce poate avea ca siconsecinte indirecte disponibilizarea, dar si recrutarea depersonal pentru pozitii nou create, astfel incat in momentulrevigorarii pietei Romstal Leasing sa se afle intr-o pozitiecompetitiva", au declarat oficialii Romstal Leasing.

Piata de leasing a fost puternic lovita de criza anul acesta, lasfarsitul lunii septembrie valoarea bunurilor finantate decompaniile locale fiind de circa 1,24 mld. euro, cu 74% mai micadecat in aceeasi perioada din 2008. Piata a fost afectata descaderea vanzarilor de masini noi, a celor de echipamente si deinghetarea proiectelor imobiliare. Pe de alta parte, firmele deleasing au recuperat mii de masini de la clientii rau-platnici, pecare incearca sa le revanda.

Romstal Leasing nu a publicat valoarea bunurilor finantate inprimele noua luni. Cele mai recente date disponibile sunt pentruprimul trimestru, care indica o scadere de 95% a valorii bunurilorfinantate, pana la 2,2 milioane de euro. Grupul KBC, care a primitrecent un imprumut de 7 mld. euro de la guvernul belgian, maidetine pe piata locala un broker de asigurari, unul pe bursa si ofirma de credite de consum, pentru ultima fiind in cautarea unuicumparator.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO