Bănci și Asigurări

Recomandarea KBC Securities pentru investitorii Erste: "pastreaza" in loc de "vinde"

Recomandarea KBC Securities pentru investitorii Erste: "pastreaza" in loc de "vinde"

Click pentru imaginea marita

08.08.2007, 17:40 12

AnaliStii KBC Securities, divizia de brokeraj a grupului financiar belgian, si-au imbunatatit recomandarea privind actiunile bancii austriece Erste Bank de la "vinde" la "pastreaza", la aproape o saptamana de la publicarea rezultatelor financiare inregistrate de Erste pe primul semestru.
De asemenea, KBC Securities a ridicat cu 10% tinta de pret pentru titlurile Erste, pana la 58,93 euro. Aceasta ramane insa cu mult sub estimarile de la inceputul anului care treceau de 60 de euro.
Mai optimisti, analistii bancii germane West LB au dus recomandarea pentru investitorii in actiuni Erste de la "pastreaza" la "cumpara", cu o tinta de pret de 62 de euro, avand in vedere declinul inregistrat in ultima perioada de titlurile bancii pe bursa vieneza.
West LB apreciaza ca Erste nu va avea probleme in a-si indeplini obiectivul de majorare a profitului cu 25% in acest an, desi performantele pe trimestrul al doilea au fost intr-o anumita masura sub asteptarile mai "ambitioase" ale analistilor germani.
In prima saptamana de dupa anuntarea rezultatelor pe primul semestru, pretul actiunii Erste a continuat sa inregistreze fluctuatii semnificative, intre un maxim de 55,85 euro si un minim de 52,92 euro.
In cursul sedintei de tranzactionare de ieri de pe Bursa de la Viena pretul a urcat pana la un varf de 54,65 euro, pentru ca ulterior sa coboare spre 54,25 euro, insa mentinand un castig de 2,4% fata de nivelul de la deschidere.
Din cauza declinului general al pretului in ultimele luni, capitalizarea de piata a Erste a scazut la circa 16,7 mld. euro, fata de un varf de 18,3 mld. euro atins in 2006.
In ultima perioada, in presa internationala au circulat speculatii privind eventualitatea ca Erste sa fie preluata de un mare grup financiar, insa Andreas Treichl, presedintele executiv al Erste, respinge un asemenea scenariu.
"Nu exista nicio discutie de preluare. Daca ar fi, nu v-as spune, insa pot afirma ca nu exista asa ceva. Nu vrem sa fim preluati si nu credem ca o preluare ar fi o solutie buna pentru Erste si actionarii sai. In eventualitatea unei incercari de preluare ostila avem o 'carte neagra' in care este stabilit ce avem de facut", a spus Treichl.
Salariatii BCR detin peste 1% din actiunile Erste, insa indeplinirea promisiunii de listare a bancii austriece pe bursa de la Bucuresti depinde de rezultatul negocierilor prelungite dintre Erste si Bursa in privinta conditiilor in care va fi realizata operatiunea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO