Bănci și Asigurări

Raiffeisen nu denunţă unilateral actele adiţionale la contractele de credit pentru populaţie

Raiffeisen nu denunţă unilateral actele adiţionale la contractele de credit pentru populaţie

Autor: Ciprian Botea

31.01.2011, 13:47 44

Raiffeisen Bank a decis să nu denunţeactele adiţionale la contractele de credit createpe baza Ordonanţei de Urgenţă 50 privindîmprumuturile pentru populaţie, au anunţat reprezentanţiibăncii.

Ordonanţa 50 a fost modificată de cătredeputaţi la sfârşitul anului trecut, astfel încât prevederileacesteia să nu se aplice şi clienţilor cu credite înderulare, iar băncile sau clienţii aveau posibilitatea dea denunţa unilateral actele adiţionale care aufost considerate acceptate tacit. Actele adiţionale au fostconsiderate acceptate tacit în cazul clienţilor care nu s-auprezentat la bancă pentru a le semna.

Comisioanele de analiză fixeaduc economii la creditele mari

"Am comunicat clienţilor că nu e nevoie să vină la bancă săsemneze actele adiţionale, pentru a beneficia deprevederile Ordonanţei 50, în consecinţă estecorect să menţinem aceste prevederi în vigoare pentru toţi clienţiinoştri, indiferent că au semnat sau nu", a declarat RaduTopliceanu, directorul executiv al ariei clienţi persoane fizicedin Raiffeisen Bank.

Clienţii care vor să denunţe actele adiţionale şi să se întoarcăla contractele vechi pot notifica banca în acest sens până pe 3martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO