Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank vrea să majoreze plafonul maxim al vânzărilor de obligaţiuni până la 1,5 mld. euro şi vrea să emită şi titluri în dolari

Raiffeisen Bank vrea să majoreze plafonul maxim al...

Autor: Claudia Medrega

20.04.2021, 13:00 174

♦ Pe 14 mai 2020 Raiffeisen, una dintre cele mai mari bănci din România, a listat la Bursa de Valori Bucureşti o emisiune de obligaţiuni denominată în monedă naţională de 480 mil. lei cu scadenţa pe 10 ani şi dobânda de 6% (de 3,5% plus ROBOR la trei luni de atunci).

Raiffeisen Bank, subsidiara de pe pia­ţa locală a grupului austriac cu acelaşi nume, ce­re în luna aprilie acordul acţiona­rilor pen­tru a ma­jora plafonul maxim al emisiunilor de obli­ga­ţiuni cu 500 mil. euro, până la 1,5 mld. euro sau echivalent. Totodată, banca vrea să poată emi­te obligaţiuni şi în dolari, pe lângă lei sau euro.

„Directoratul propune majorarea plafo­nu­lui maxim al emisiunilor de obligaţiuni cu 500 milioane euro sau echivalent, până la plafonul maxim al principalului de 1,5 mi­liar­de euro sau echivalent. Directoratul propune posibilitatea denominării emisiunilor în USD (dolari americani - n.red.), pe lângă posi­bilitatea denominării acestora în RON (lei - n.red.) sau EUR (euro - n.red)“, se men­ţionează ntr-un document al Raiffeisen care ar urma să fie discutat de acţionari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO