Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank a listat prima sa emisiune de obligaţiuni sustenabile la BVB, de peste 500 milioane de lei, cu maturitate de 5 ani şi dobândă fixă anuală de 8,92%

Raiffeisen Bank a listat prima sa emisiune de...

Autor: Roxana Rosu

01.09.2022, 00:05 861

Raiffeisen Bank a listat ieri prima emisiune de obligaţiuni sustenabile la BVB, în valoare de 500,85 mil. lei, cu maturitate de 5 ani şi dobândă fixă anuală de 8,92%.

Obligaţiunile, care se vor tranzacţiona sub simbolul bursier RBRO27A pe piaţa reglementată a bursei, reprezintă a 5-a emisiune de obligaţiuni tranzacţionabilă la bursă, valoarea tuturor celor 5 obligaţiuni emise de Raiffeisen Bank fiind de peste 3 mld. lei.

„Suntem mândri că prin această emisiune de obligaţiuni marcăm o nouă premieră pe piaţa de capital locală, confirmând, din nou, rolul nostru de pionierat şi angajamentul de a sprijini o dezvoltare durabilă a economiei româneşti. Aspectele sociale, cât şi cele legate de mediu, sunt constant în radarul investitorilor, astfel că ne bucură interesul crescut manifestat de inves­titorii instituţionali pentru această emisiune de obligaţiuni sustenabile“, spune Romulus Mircea, director executiv managementul activelor şi pasivelor la Raiffeisen Bank.

Fondurile atrase vor fi utilizate pentru finanţarea proiectelor durabile, conform criteriilor de eligibilitate descrise în Cadrul pentru Obligaţiuni Sustenabile al băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO