Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank a dat drumul plăţilor instant şi pentru firme, după ce în septembrie 2022 a lansat pentru populaţie

Raiffeisen Bank a dat drumul plăţilor instant şi...

Autor: Mircea Nica

13.04.2023, 00:00 255

Raiffeisen Bank a început să ofere serviciul de plăţi instant, prin intermediul platformei Transfond, şi persoanelor juridice, după ce banca s-a alăturat sistemului de plăţi instant pentru persoane fizice la începutul lunii septembrie 2022, potrivit informaţiilor transmise de Raiffeisen Bank.

„Vorbim de încă un pas important pentru transformarea modului în care companiile îşi fac plăţile. Practic, tranzacţiile se execută imediat, iar fondurile se reflectă în contul partenerilor în câteva secunde. Accesul instant la bani îmbunătăţeşte rulajele şi lichiditatea clienţilor, facilitând astfel acordarea unor eventuale discounturi comerciale. Investim în continuare pentru extinderea plăţilor instant prin adăugarea de opţiuni noi, cum sunt tranzacţiile prin cod QR“ a spus Florentina Stilu, director servicii tranzacţionale la Raiffeisen Bank.

Începând cu data de 12 aprilie 2023, Raiffeisen Bank asigură transferul de fonduri, sub 50.000 lei, oricând, în timp real şi pentru clienţii IMM, în aplicaţiile Noul Raiffeisen Online IMM şi Raiffeisen Smart Business. Toate persoanele fizice şi juridice care au conturi curente în lei la Raiffeisen Bank pot primi bani din conturi deschise la băncile participante la sistemul de plăţi instant, în mai puţin de 10 secunde.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO