Bănci și Asigurări

Radu, Unicredit: Agricultura face PIB-ul mai frumos, dar nu aduce şi venituri pe măsura la buget

foto: Octav Ganea

Autor: Razvan Voican

02.02.2013, 10:55 630

Cea mai bună soluţie pentru creşterea economică pentru România în 2013 este atragerea de fonduri europene însă trebuie să ştim cum să o folosim, consideră Rasvan Radu, preşedintele executiv al UniCredit Ţiriac Bank.

"Ne întrebăm din ce va veni creşterea şi din păcate este greu de găsit un răspuns convingător. Sigur că fondurile europene sunt cea mai bună soluţie, însă trebuie să ştim să o folosim. Bugetul nu are mult spaţiu pentru investiţii, creşterile de salarii nu vor genera creştere economică şi chiar dacă vom avea probabil un an agricol mai bun, vom vedea un PIB mai frumos, dar nu şi venituri pe măsură la buget", a declarat Radu într-un interviu acordat ZF.

Acesta este de părere că România ar trebui să atragă anul acesta mai mult de 5 miliarde de euro din fondurile structurale care i-au fost puse la dispoziţie pentru a evita pierderea alocărilor.

Răsvan Radu crede că premierul ar trebui să urmă­rească personal pro­cesul de atragere a fondurilor UE, să-şi susţină puternic ministrul dedicat acestui domeniu (Eugen Teodorovici), iar guvernul să aibă săptă­mânal câte o reuniune specială pentru găsirea de soluţii pentru accelerarea absorb­ţiei. "Aşteptăm deblocarea promisă. În prezent, «ţeava» este înfundată cu multe proiecte nefuncţionale."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO