Bănci și Asigurări

Provident: Clientii cauta credite pentru bunuri de uz casnic

08.08.2007, 17:39 48

Creditele la domiciliu sunt preferate de persoanele cu varste cuprinse intre 27 si 56 de ani, care apeleaza la imprumuturi in special pentru achizitionarea de bunuri de uz casnic sau pentru a pleca in vacanta, potrivit studiilor de piata ale companiei de specialitate Provident Financial Romania.
"Din cercetarile noastre reiese ca imprumuturile Provident sunt de cele mai multe ori folosite pentru achizitionarea de bunuri de uz casnic, pentru a efectua mici imbunatatiri in locuinta sau pentru a pleca in vacanta. De altfel, imprumutul la domiciliu vine in intampinarea nevoilor oamenilor cu venituri moderate care doresc rapid o suma mica de bani pentru o perioada scurta de timp", spune Vlad Sandru, Corporate Affairs Senior Officer al Provident Financial Romania.
Compania de credite de consum Provident Financial, filiala locala a grupului britanic International Personal Finance, a ajuns la 13.000 de clienti dupa primul an de functionare. Majoritatea clientilor Provident au varste cuprinse intre 27 si 56 de ani, pensionarii reprezentand 6 procente din numarul total al clientilor de 13.000.
Clientii care apeleaza la serviciile de creditare ale Provident sunt persoane cu studii superioare si studii medii in egala masura, raportul dintre clientii de sex feminin si cei de sex masculin fiind echilibrat.
"Printre clientii Provident Financial Romania se numara functionari, casieri, tamplari, dar si directori generali, profesori universitari, analisti de credite. Raportul dintre clientii de sex masculin si cei de sex feminim este aproximativ egal. Cea mai mare parte a clientilor au varste cuprinse intre 27 si 56 de ani si doar 6% din clientii nostri sunt pensionari", spune Sandru.
Sarbatorile de Paste si de Craciun sunt perioadele in care numarul creditelor la domiciliu creste semnificativ, ofertele promotionale caracteristice acestor sezoane, precum si cresterea cheltuielilor familiale influentand decisiv evolutia creditelor la domiciliu, de cele mai multe ori fiind solicitate sume mici pentru perioade scurte de timp. "Cererea pentru produsele noastre este relativ constanta pe parcursul anului, perioadele de varf fiind sarbatorile de Pasti si de Craciun. Nu au existat fluctuatii semnificative in perioada de vara, numarul si valoarea contractelor de credit semnate fiind in linie cu estimarile noastre initiale", adauga Sandru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO