Bănci și Asigurări

Programul factory by Raiffeisen Bank, lansat în urmă cu 5 ani pentru antreprenori, a ajuns la peste 360 de businessuri finanţate, cu o valoare de peste 14 mil. euro

Programul factory by Raiffeisen Bank, lansat în urmă cu...

Autor: Mircea Nica

23.08.2023, 00:04 104

Programul factory by Raiffeisen Bank, lansat în urmă cu cinci ani pentru a sprijini antreprenorii aflaţi la început de drum sau pe cei care vor să-şi transforme planul de business în realitate, a ajuns la peste 360 de businessuri finanţate, valoarea totală a finanţărilor depăşind 14 mil. euro potrivit informaţiilor transmise de bancă. Suma medie accesată per business a fost de 38.000 euro, bani necesari în principal pentru investiţii (60%) şi pentru capital de lucru (40%). 

Prin intermediul programului factory by Raiffeisen Bank, circa 26% dintre business-urile creditate vin din zona de producţie, 19% din HORECA, 10% din IT&C, 7% din sănătate, 6% din educaţie, 6% din recreere şi 26% fiind alte tipuri de business-uri. Din 2018 şi până în prezent în platforma factory au fost înscrise peste 1.000 de business-uri.

Dintre firmele înscrise, peste 600 au fost selectate pentu etapa finală a interviului şi mai bine de jumătate au primit finanţare. Ca profil, vârsta medie a aplicanţilor este de 38 de ani, majoritatea provenind din mediul urban. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO