Bănci și Asigurări

Raiffeisen a crescut creditarea cu 10% în S1/2023 şi a obţinut profit de 874 mil. lei, plus 45%. Creditarea corporate: plus 19%. Creditarea retail: plus 3%. Zdenek Romanek, CEO: Activitatea comercială a fost intensă, axată pe finanţarea economiei reale

Creditele corporate, viteză de şase ori mai mare decât la cele retail

Zdenek Romanek, CEO&preşedinte al Raiffeisen Bank România: 
În 2023, am lansat un nou mod de a face banking. Vorbim 1:1 cu clienţii noştri şi construim împreună cu ei un plan financiar adaptat nevoilor lor personale, cu ajutorul tabletei interactive Smart Finance, o inovaţie dezvoltată de echipa Raiffeisen Bank din România. Abordarea Banking 1:1 şi noul nostru mod de a face banking funcţionează.

Zdenek Romanek, CEO&preşedinte al Raiffeisen Bank România: În 2023, am lansat un nou mod de a face banking. Vorbim 1:1 cu clienţii noştri şi construim împreună cu ei un plan financiar adaptat nevoilor lor personale, cu ajutorul tabletei interactive Smart Finance, o inovaţie dezvoltată de echipa Raiffeisen Bank din România. Abordarea Banking 1:1 şi noul nostru mod de a face banking funcţionează.

Autor: Claudia Medrega

02.08.2023, 18:40 126

♦ „Raiffeisen Bank România a încheiat prima jumătate a anului cu o poziţie financiară solidă şi o activitate comercială intensă, axată pe finanţarea economiei reale şi pe asigurarea unor dobânzi competitive pentru produsele de economisire ale clienţilor, într-un mediu macroeconomic dominat de o inflaţie ridicată“, afirmă Zdenek Romanek, şeful Raiffeisen.

Raiffeisen Bank România, a cincea cea mai mare bancă după active, a obţinut un profit net de 874 mil. lei în primul semestru (S1) din 2023, în creştere cu 45% faţă de câştigul din S1/2022, ascensiunea fiind determinată de creşterea creditării, profilul bun de risc al clienţilor şi dobânzile ridicate.

Veniturile băncii au crescut cu 21% faţă de anul anterior, din volume de business mai mari şi pe fondul mediului de dobânzi ridicate, potrivit explicaţiilor transmise de bancă. Raiffeisen nu a transmis nivelul veniturilor totale din S1/2023, însă având în vedere câştigurile din S1/2022 de aproape 1,5 mld. lei şi ritmul de creştere, reies venituri de circa 1,8 mld. lei în S1/2023.

Comportamentul disciplinat de ram­bur­sare din partea clienţilor a fost de asemenea un factor important pentru per­for­manţa financiară: profilul de risc a rămas foarte bun şi majoritatea clienţilor băncii au traversat cu bine o perioadă plină de pro­vocări, cu ajutorul programelor guver­namentale în care Raiffeisen Bank a fost foarte activă şi, de asemenea, în contextul unor dobânzi fixe pentru marea majoritate a creditelor pe care Raiffeisen Bank le-a acordat pentru persoanele fizice, susţine banca românească cu capital austriac.

Portofoliul de credite al Raiffeisen Bank a crescut cu 10% în primul semestru din 2023 faţă de S1/2022, după cum a transmis banca fără să menţioneze stocul creditelor. Având în vedere soldul creditelor din S1/2022 de peste 37,4 mld. lei, reiese un nivel al stocului de credite de peste 41 mld. lei în S1/2023.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO