Bănci și Asigurări

Profitul de 728 mil. lei din 2016 încurajează BRD să le dea acţionarilor dividende de 70% din câştig. François Bloch, CEO: Cifrele din 2016 mă fac încrezător pentru anii care vin

BRD-SocGen, a doua bancă de pe piaţa locală după active, a obţinut în 2016 un profit net de 728,3 mil. lei, cel mai bun rezultat anual de după 2009.

Iar conducerea băncii româ­neşti cu capital francez vrea să împartă cu acţionarii o parte din profit, urmând să aloce o cotă record de 70% ca divi­den­de pentru acţionari, după cum a anunţat François Bloch, noul CEO al băncii.

„Rezultatele băncii sunt foarte bune. Cifrele din 2016 mă fac încrezător pentru anii care vin. Nu urmărim doar creşterea profitului, ci vrem să avem o relaţie pe termen lung cu clienţii noştri, să îmbunătăţim calitatea produselor şi să lansăm noi produse, să simplificăm şi să inovăm. Am propus Consiliului de Administraţie o rezoluţie care a fost şi acceptată ca 70% din profitul net pe 2016 să fie distribuit sub formă de dividende. Rezoluţia va fi supusă aprobării în viitoarea Adunare Generală a Acţionarilor“, a declarat ieri François Bloch în prima conferinţă de presă după preluarea mandatului de CEO al BRD-SocGen.

Banca reuşise să revină pe profit în 2014 după doi ani de pierderi. Iar în 2015 şi-a consolidat profitul la peste 445,4 mil. lei, de circa zece ori peste câştigul net din 2014.

Din profitul anului 2015, BRD-SocGen a acordat divi­den­de totale în sumă de 223 mil. lei, reprezentând jumătate din câştig. Venitul net bancar al grupului BRD s-a majorat anul trecut cu 7%, până la 2,77 mld. lei.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.