Bănci și Asigurări

„Bătaie“ pe primul pachet mare de NPL-uri scos la vânzare de BRD

„Bătaie“ pe primul pachet mare de NPL-uri scos la...

Autor: Anelis Baciu

17.01.2017, 00:07 38126

Primul pachet de credite neperformante vândut de BRD, a doua cea mai mare bancă locală, prin licitaţie a stârnit un interes ridicat, toţi recuperatorii de creanţe activi pe piaţa locală depunând oferte de achiziţie, potrivit unor surse din piaţă.

Francezii au demarat procesul de vânzare a pachetului format din credite corporate şi pentru IMM-uri în valoare de circa 310 milioane de euro în toamna anului trecut, iar termenul pentru depunerea ofertelor angajante a fost în decembrie.

Deocamdată, banca nu a anunţat niciun câştigător. Printre firmele de recuperare care au depus oferte se numără Kruk, Kredyt Inkaso, APS, Top Factoring sau EOS KSI.

BRD a avut până acum o prezenţă discretă în piaţa tranzacţiilor cu credite neperformante şi a vândut doar credite negarantate de valori mici, milioane de euro, prin discuţii individuale cu firmele de recuperare.

La finalul lunii septembrie a anului trecut BRD avea o rată de neperformanţă de 10,8% faţă de 15,3% în aceeaşi perioadă din 2015. Rata NPL-urilor la nivelul sistemului bancar ajungea la 10% în septembrie, potrivit BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO