Bănci și Asigurări

Primele brute subscrise ale VIG în România au scăzut cu 4,9% anul trecut, la 355,5 milioane de euro

Primele brute subscrise ale VIG în România au scăzut...

Autor: Luiza Chiroiu

27.01.2015, 10:11 92

În 2013, grupul austriac de asigurări a raportat prime brute subscrise în valoare de 373,9 milioane de euro pe piaţa românească, se arată într-un raport publicat marţi de VIG.

"Deşi condiţiile pieţei continuă să fie dificile în România, măsurile luate acolo au început să-şi arate efectele pozitive. Pentru prima oară în ultimii ani, primele subscrise în zona asigurărilor pe proprietate şi în caz de accident au înregistrat o creştere uşoară, cu 0,3%, rezultat raportat în moneda locală", se arată în comunicatul grupului.

Rezultatele VIG raportate în euro arată că primele brute subscrise pe segmentul asigurărilor proprietăţilor şi în caz de accident au scăzut cu 0,2% anul trecut în comparaţie cu 2013, de la 301,8 milioane de euro la 301,1 milioane de euro.

În ceea ce priveşte primele brute subscrise în zona asigurărilor de viaţă, acestea au coborât cu 24,7% în 2014 faţă de anul precedent, de la 72,2 milioane de euro la 54,4 milioane de euro.

La nivelul grupului, primele brute subscrise de VIG au totalizat anul trecut 9,37 de miliarde de euro, în scădere uşoară, cu 0,1%, faţă de 9,38 de miliarde de euro în 2013, pe fondul reducerii operaţiunilor pe segmentul asigurărilor proprietăţilor şi în caz de accident din Italia şi a efectelor variaţiilor de curs valutar.

VIG este cel mai mare grup de asigurări din România. Asigurătorul are operaţiuni şi în alte ţări din regiune, printre care Cehia, Polonia şi Slovacia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO