Bănci și Asigurări

Polonezii de la Idea Bank au făcut profit de 15,6 milioane de lei anul trecut

Idea Bank, instituţie de credit deţinută de gru­pul polonez Getin Holding, a raportat anul trecut un profit net de 15,2 mil. zloţi polonezi, echi­valentul a 15,6 mil. lei, po­tri­vit datelor pu­blicate de ban­ca-mamă. Spre comparaţie, în 2015 Idea Bank a raportat pier­deri de 37,2 mil. zloţi polonezi.

Grupul polonez a rapor­tat în România anul trecut ve­nituri operaţionale nete în va­loare de 96,5 mil. zloţi, echivalentul a 99 mil. lei, în creştere cu circa 85% faţă de 2015. Veniturile nete din dobânzi au avut cea mai însemnată pondere în to­talul încasărilor Idea Bank din primele nouă luni ale anului, aproximativ 44%, echivalentul a peste 42 mil. zloţi (43,4 mil. lei), în timp ce veniturile ne­te din comisioane au însu­mat 30,3 mil. zloţi (31,2 mil. lei).

Veniturile nete din dobânzi au cres­cut cu 60% pe parcursul anului trecut, în timp ce în­ca­sările nete din comisioane s-au majorat cu 80%.

Odată cu creşterea veni­tu­ri­lor, Idea Bank a ra­por­tat şi o creştere a chel­tu­ielilor de circa 5%, până la 80,3 mil. zloţi polonezi, echi­valentul a 82,6 mil. lei.

 

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.