Bănci și Asigurări

Idea Bank a făcut profit de peste 10 milioane de lei în nouă luni

Idea Bank a făcut profit de peste 10 milioane de lei în...

Autor: Anelis Baciu

15.11.2016, 00:04 452
Idea Bank, instituţia de credit construită pe scheletul Romanian International Bank (RIB) de către polonezii de la Getin Holding, a înregistrat în intervalul ianuarie-septembrie a acestui an un profit de 10 milioane de zloţi polonezi, echivalentul a 10,3 milioane de lei, potrivit datelor publicate de banca mamă. Spre comparaţie, în aceeaşi perioadă a anului trecut, Idea Bank a raportat pierderi de 15 milioane de zloţi polonezi.

Veniturile nete  au totalizat circa 69,4 milioane de zloţi (circa 71 milioane de lei), în creştere cu circa 58% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În acelaşi timp cheltuielile au însumat 58,7 milioane de zloţi (60,5 milioane de lei), fiind în creştere cu circa 8%.

Veniturile nete din dobânzi au avut cea mai însemnată pondere în totalul încasărilor Idea Bank din primele nouă luni ale anului, aproximativ 40%, echivalentul a peste 30 milioane de zloţi (31 milioane de lei), în timp ce veniturile nete din comisioane au însumat 22 milioane de zloţi (22,7 milioane de lei).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO