Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Ce planuri are Raiffeisen Bank pentru 2021? Raiffeisen vrea să crească creditarea peste ritmul pieţei, să majoreze profitul net şi să facă investiţii de circa 240 mil. lei. Banca dă dividende de 48 mil. lei, adică 7,45% din câştigul din 2020

♦ Emiterea de obligaţiuni, optimizarea costurilor, menţinerea capitalizării solide, îmbunătăţirea rentabilităţii, reducerea ratei cost/venituri şi creşterea raportului credite/depozite se regăsesc printre obiectivele Raiffeisen pentru 2021 care au fost aprobate ieri de acţionarii băncii ♦  Acţionarii băncii au fost de acord şi cu majorarea plafonului maxim al emisiunilor de obligaţiuni cu 500 mil. euro, până la 1,5 mld. euro sau echivalent.

Raiffeisen Bank, subsidiara de pe piaţa locală a gru­pu­lui austriac cu acelaşi nume,  îşi propune ca în acest an să depăşească piaţa cu privire la creditare, cu o creştere echilibrată pentru portofoliul de împrumuturi, puţin mai concentrat asupra creditelor com­pa­niilor şi a creditelor ipotecare individuale, unde poziţionarea actuală şi obiectivele stra­tegice ar justifica un ritm mai rapid în perioada următoare, potrivit unui docu­ment al băncii care a fost aprobat ieri de acţionari.

Bugetul Raiffeisen Bank pentru 2021, planul de investiţii pentru acest an, emite­rea de obligaţiuni, situaţiile financiare afe­rente anului 2020 şi repartizarea profitului de anul trecut se regăsesc printre subiec­te­le aflate pe ordinea de zi a Adunărilor Ge­ne­rale Ordinară şi Extraordinară ale Ac­ţio­narilor băncii care s-au desfăşurat ieri.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.