Bănci și Asigurări

Piraeus Bank Romania isi va majora capitalul

01.06.2000, 00:00 18



Piraeus Bank Romania, fosta Banca de Credit Pater, a anuntat ca intentioneaza ca in perioada imediat urmatoare sa isi majoreze capitalul social cu peste 13 milioane de dolari, pana la 20 milioane de dolari, se arata intr-un comunicat al bancii.

Piraeus Bank din Grecia a cumparat recent 100% din Banca de Credit Pater, iar noul nume al bancii care va activa pe piata romaneasca va fi Piraeus Bank Romania.

Potrivit comunicatului, conducerea bancii intentioneaza ca pana in martie 2001 sa deschida patru noi sucursale, urmand ca pana la sfarsitul lui 2002 reteaua teritoriala sa ajunga la 14 sucursale.

Banca va lansa in perioada urmatoare certificate de depozit, sistemul de electronic-banking, precum si carti de credit.

Piraeus Bank Group are peste 160 de filiale, iar in ultimii doi ani a preluat sucursalele elene ale bancilor Chase Manhattan si National Westminster si a cumparat Credit Lyonais Hellas.

La sfarsitul anului trecut, capitalul social al Piraeus Bank Group a depasit un miliard de dolari, in timp ce depozitele clientilor in bancile grupului erau de peste 5 miliarde de dolari. Totalul creditelor acordate au atins trei miliarde de dolari, iar activele de peste 7 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO