Bănci și Asigurări

Piraeus Bank: Profitul brut a crescut de sase ori, la 22 de milioane de euro

Piraeus Bank: Profitul brut a crescut de sase ori, la 22 de milioane de euro

Stavros Lekkakos are una dintre cele mai agresive strategii de pe piata

21.03.2008, 17:33 25

Filiala locala a grupului elen Piraeus Bank a obtinut anul trecut un profit brut de 22 de milioane de euro, de circa sase ori mai mare decat castigul din 2006.
Activele au urcat cu 196%, la 2,87 miliarde de euro, sustinute de dinamica rapida a creditarii, insa in acest volum sunt incluse si finantarile externalizate din bilantul local catre banca-mama.
"Vom mentine acelasi ritm de dezvoltare alert si vom continua sa investim masiv in dezvoltarea bancii, astfel incat sa ne atingem obiectivul de a incheia anul 2008 in topul celor mai importante 10 banci din Romania", a declarat Stavros Lekkakos, presedinte si director general al Piraeus Bank Romania.
Piraeus si-a extins reteaua teritoriala intr-un ritm rapid in ultimii doi ani. In decembrie trecut, grecii aveau 110 unitati operationale, nivel dublu fata de sfarsitul anului precedent. Pana in 2010, reteua ar trebui sa ajunga la 250 de locatii, potrivit planurilor de dezvoltare.
Intr-un interviu acordat recent ZF, Catalin Parvu, directorul general al bancii, care coordoneaza retailul si operatiunile, a aratat ca anul acesta Piraeus va pune accent pe vanzarile incrucisate, pentru a maximiza eficienta retelei.
Portofoliul de clienti al bancii se ridica, la sfarsitul anului trecut, la 200.000 de persoane, cu 194% peste nivelul din 2006.
Soldul creditelor administrate de banca s-a majorat cu 237%, fata de decembrie 2006, ajungand la 2,3 miliarde de euro.
Imprumuturile destinate persoanelor fizice au crescut de aproape sapte ori, ajungand la circa 840 milioane de euro. In paralel, creditele acordate intreprinderilor mici si mijlocii au avansat anul trecut cu 260%, in timp ce imprumuturile pentru segmentul corporate s-au majorat cu 157%.
Valoarea depozitelor atrase de Piraeus a urcat anul trecut cu 86%, la peste 550 de milioane de euro. Portofoliul de carduri emise a ajuns la 50.000 de unitati, marcand o crestere de patru ori fata de decembrie 2006.
Banca elena Piraeus a intrat pe piata din Romania in luna aprilie 2000, prin preluarea pachetului majoritar de actiuni al Bancii de Credit Pater. Grupul elen mai detine in Romania firma Piraeus Leasing, Piraeus Securities Romania si Piraeus Insurance - Reinsurance Broker.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO