LIVE: ZFLive: Ce se întâmplă pe piaţa materialelor de construcţii în 2022? Cum fac faţă companiile româneşti la creşterea preţurilor din energie? Urmăriţi o discuţie cu Daniel Şologon, CEO, Cemacon Cluj
Bănci și Asigurări

Piaţa RCA la finalul anului 2020. City Insurance şi Euroins îşi continuă drumul ca lideri ai pieţei RCA, în timp ce majoritatea jucătorilor şi-au scăzut subscrierile

♦ Piaţa asigurărilor RCA a ajuns la un volum al primelor brute subscrise de 3,97 mld. lei în 2020, în creştere cu 5% faţă de 2019 ♦ Cinci dintre cei nouă mari jucători de pe piaţa RCA au înregistrat scăderi ale subscrierilor în 2020 ♦ Grawe a avut cel mai mare ritm de creştere al subscrierilor RCA în 2020, de circa 61%, dar ca volum, City Insurance şi-a majorat subscrierile cu peste 250 mil. lei.

City Insurance şi Euroins au rămas în 2020 liderii segmentului de asigurări RCA, având cumulat circa 75% din volumul subscrierilor pieţei RCA, de 3,97 mld. lei, conform ra­por­tului Autorităţii de Supra­veghere Finan­ciară (ASF) privind evoluţia pie­ţei asigurărilor în 2020.

Deşi poziţiile celor două compa­nii au rămas importante în clasa­ment, se observă o pondere mult mai mare a liderului  City Insurance, care a ajuns la finalul anului 2020 să de­ţi­nă peste 43% din piaţa RCA, în timp ce ponderea asigurătorului Euro­ins a scăzut cu 0,9 puncte pro­cen­tuale, faţă de anul 2019, până la 31,37%.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.