Bănci și Asigurări

Paul-Dieter Cîrlănaru, CEO CITR: În toate cazurile de falimente am observat metode de a aduce capital pentru a restabili indicatorii, dar în concret, pe lângă aceste soluţii consacrate, mai important este să ne uităm şi la partea de investiţii

Paul-Dieter Cîrlănaru, CEO CITR: În toate cazurile de...

Autor: Mircea Nica

23.05.2022, 11:35 96

Principalul aspect problematic al cazurilor de falimente în industria asigurărilor a fost legat de lichiditate, dar pe lângă problema care rezidă în indicatorii de lichiditate, care nu s-au materializat, trebuie să ne uităm mai în concret la activitatea companiilor de asigurări, a spus Paul-Dieter Cîrlănaru, CEO al CITR, lichidatorul judiciar al City Insurance, în cadrul unei conferinţe de profil pe zona asigurărilor.

“Vedem o constantă, de fiecare dată principalul aspect problematic a fost legat de lichiditate. Aici cred că dacă problema rezidă în indicatorii de lichiditate, care nu s-au materializat. Trebuie să ne uităm mai în concret la activitatea acestor companii şi de ce au existat aceste dezechilibre. În general, aici ar trebui să fim atenţI şi cumva să învăţăm că în cee ace priveşte complexitatea acestei activităţI trebuie văzută şi pe termen scurt şi pe termen lung”, susţine Paul-Dieter Cîrlănaru.

El a mai adăugat că trebuie să se ia în considerare contextual, iar pe lângă metodele de a aduce capital pentru a restabili indicatorii, mai important este să se analizeze şi partea de investiţii.

“Trebuie să luăm în considerare şi contextul. În toate cazurile de falimente am observat metode de a aduce capital pentru a restabili indicatorii, dar în concret, pe lângă aceste soluţii consecrate, mai important este să ne uităm şi la partea de investiţii. Cred că una din provocările mari pe care le vom avea de înfruntat se leagă de volatilitatea pieţelor, de inflatie care este mai mare. Din analizele noastre, avem activitatea companiei de asigurări în sine unde aceasta se desfăşoară şi există dimensiunea legată de investiţii. Odată cu activitatea de subscrierie există potenţialul a diferitelor forme de investiţii. Dacă ne uităm la o soluţie care să însătăşoşească o companie, aceasta ar fi zona care ar ajuta, investiţiile”, a mai spus CEO-ul CITR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO