Bănci și Asigurări

Patria Credit: Anul viitor vom relua investiţiile în reţea. Mergem spre rural

Patria Credit: Anul viitor vom relua investiţiile în...

Autor: Ciprian Botea

03.09.2013, 00:08 38
Patria Credit, o societate de microfinanţare controlată de fondurile de investiţii Romanian-Ame­rican Enterprise Fund (RAEF) şi Balkan Accession Fund (BAF), a vândut în intervalul ianuarie-iulie 3.000 de credite de echivalentul a 20 mil. euro, două treimi din numărul contractelor noi fiind finanţări acordate producătorilor agricoli. Ca valoare, creditele acordate agricultorilor reprezintă circa 40% din total.
 
„Atacăm zona rurală, a micilor producători agricoli. Sunt zone în care clienţii chiar nu au acces la servicii bancare. Aceşti clienţi nu au nevoie doar de finanţare, au nevoie şi de educaţie financiară şi managerială, urmând ca în timp să evolueze şi să facă operaţiuni şi să constituie depozite“, afirmă Bogdan Merfea, directorul general al Patria Credit.
 
Compania vizează în principal afacerile micro şi producătorii agricoli cu afaceri anuale de cel mult jumătate de milion de euro şi care nu au nevoie de finanţări de mai mult de 50.000 de euro. Valoarea medie a unui credit este de echivalentul a 2.500 de euro în cazul producătorilor agricoli şi de 11.000 de euro în cazul microîntreprinderilor din mediul urban.
 
Patria Credit administrează active de 68 mil. euro şi are peste 12.000 de clienţi activi. Compania operează printr-o reţea teritorială de 42 de sucursale şi intenţionează să reia anul viitor investiţiile în deschiderea de noi unităţi după ce în urmă cu doi ani a oprit un proces de extindere a reţelei pe fondul crizei financiare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO