Bănci și Asigurări

OTP Leasing: Ne triplam operatiunile in doi ani

OTP Leasing: Ne triplam operatiunile in doi ani

Mircea Dihel, directorul general al OTP Leasing: Daca atingem cifrele pe care ni le-am propus pentru acest an, ne vom dubla numarul angajatilor pana in decembrie.

29.08.2007, 16:29 254

OTP Leasing, companie membra a grupului financiar ungar OTP, si-a propus sa finanteze pana la sfarsitul anului bunuri in valoare de cel putin 50 de milioane de euro, iar in 2008 sa isi tripleze afacerile, la 150 de mil. euro.
Compania si-a inceput activitatea in aceasta luna si a acordat deja imprumuturi pentru bunuri in valoare de 4 milioane de euro.
"Nu vrem sa fim o firma de pluton. Ceea ce tintim noi dupa doi ani de activitate este sa fim printre primii 7-8 jucatori de pe piata, cu o cota de 7-10%", a declarat Mircea Dihel, directorul general al OTP Leasing.
Seful companiei estimeaza ca valoarea bunurilor finantate va ajunge la 400 de milioane de euro in 2009.
Dihel, 29 de ani, este fostul director de operatiuni al HVB Leasing, societate care a fuzionat la sfarsitul anului trecut cu UniCredit Leasing, formand astfel UniCredit Leasing Corporation.
Grupul OTP a investit 400.000 de euro pentru infiintarea companiei de leasing, 70% din capitalul acesteia fiind controlat de OTP Bank Romania si 30% de Merkantil, compania de leasing din Ungaria a grupului. Societatea are acum 24 de angajati.
"Daca atingem cifrele pe care ni le-am propus pentru acest an, ne vom dubla numarul angajatilor pana la sfarsitul anului", explica Mircea Dihel.
In 2008, OTP Leasing va deschide 10 unitati in toata tara, mai ales in zona de vest, unde OTP Bank are o prezenta semnificativa.
"Acum ne vindem produsele prin intermediul brokerilor, am semnat 50-60 de contracte, dar si prin dealerii auto din Bucuresti", spune directorul general al companiei.
Circa 85% din contractele incheiate de OTP Leasing in primul semestru sunt pentru finantarea achizitiei de autoturisme, restul fiind destinate achizitiei de echipamente. La sfarsitul anului, spune Mircea Dihel, structura portofoliului companiei va fi 70% contracte auto si 30% echipamente, in 2008 ponderea finantarilor pentru echipamente urmand sa ajunga la 40%. Societatea va lansa in septembrie si un produs de leasing imobiliar.
OTP Bank, unul dintre actionarii OTP Leasing, avea la sfarsitul primului semestru active de 829 de milioane de euro. Merkantil Group, care detine 70% din OTP Leasing, este specializat pe finantari auto pentru dealeri si persoane fizice, leasing imobiliar sau management de flote auto pentru companii.
Pe langa banca si societatea de leasing, grupul OTP mai detine pe piata locala o societate de asigurari, OTP Garancia, si o companie de pensii private.
Maghiarii de la OTP, cel mai mare grup financiar din Ungaria, au intrat pe piata locala in 2004, prin achizitia RoBank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO