Bănci și Asigurări

OTP Bank: România reprezintă principala piaţă vizată pentru achiziţii de către grup

Autor: Bogdan Cojocaru

29.04.2011, 16:24 227

Piaţa din România ocupă primul loc pe lista de achiziţii abăncii ungare OTP Bank, a declarat directorul general al grupului,Sandor Csanyi, adăugând că instituţia de credit nu este interesatăde cumpărarea băncilor mici, informează Reuters citată deMediafax.

România reprezintă principala piaţă vizată pentru achiziţiideoarece OTP ocupă o poziţie bună în acest stat, a afirmat Csanyila întâlnirea anuală a acţionarilor OTP.

"Căutăm achiziţii pe pieţele în care potenţialul de creştereeste mare, dar cota noastră de piaţă este sub un nivelsatisfăcător", a menţionat el, adăugând că România, în special, darşi Slovacia, Croaţia şi Serbia se regăsesc pe lista deachiziţii.

Şeful OTP Bank România, Laszlo Diosi, a declarat în luna martiecă grupul ungar intenţionează să-şi majoreze în acest an cu până la9% activele din România şi ar putea cumpăra portofolii de creditede la celelalte bănci de pe această piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO