Bănci și Asigurări

Obiectivele celei de-a doua bănci din piaţă pentru acest an. BCR a bugetat venituri mai mari cu 7,7% în 2022, profit în creştere cu 10,8% şi mizează pe un avans al creditării cu peste 11%

Sergiu Manea, CEO al BCR

Sergiu Manea, CEO al BCR

Autor: Claudia Medrega

20.01.2022, 10:30 460

♦ Stocul creditelor retail acordate de BCR va atinge o rată de creştere de 10,1% în 2022 ♦ Portofoliul de credite retail va creşte în 2022 susţinut de avansul creditelor de consum, cu 16,2%, şi al creditelor ipotecare, cu 8,4% ♦ Creditul imobiliar standard va avea o creştere puternică de 17,5%, în timp ce Prima casă/Noua casă rămâne stabilă ♦ Portofoliul de credite corporate va înregistra un avans de două cifre.

BCR, a doua cea mai ma­re bancă de pe piaţa ro­mânească după ac­tive, estimează că ve­niturile operaţionale, profitul şi activele vor creşte în acest an, în con­diţiile ascensiunii creditării.

Bugetul de venituri şi cheltuieli al BCR pentru 2022, la nivel de bancă şi con­solidat la nivelul întregului grup, se regăseşte printre subiectele aflate pe ordinea de zi a unei Adunări Ge­ne­­­rale a Acţionarilor bănci, progra­ma­tă spre sfârşitul lunii ianuarie.

BCR bugetează o creştere a veni­tu­­rilor operaţionale cu 7,7% în 2022 fa­ţă de 2021, până la 3,7 mld. lei, în timp ce componenta de cheltuieli ope­ra­ţionale ar urma să avanseze cu un ritm mai lent, de 2,3% , până la 1,6 mld. lei.

Pe partea de ascesiune a cheltu­ie­li­lor, principalul factor determinant este din zona de resurse umane, unde sunt planificate creşteri salariale la BCR şi actualizarea fondului de bo­nus începând cu 2022, ca urmare a me­diului inflaţionist şi a presiunii ge­ne­rate de piaţă. Cheltuielile de per­so­nal la BCR sunt bugetate să crească cu 7,7%, la aproape 774 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO