Bănci și Asigurări

Numărul cardurilor contactless din portofoliile băncilor s-a dublat într-un an şi a trecut de 3 milioane

Autor: Anelis Baciu

07.11.2016, 00:05 185

Băncile locale care emit carduri contactless (care permit efectuarea de plăţi de mică valoare fără trecerea prin cititorul POS sau introducerea codului PIN) au ajuns la un portofoliu total de peste 3 milioane de carduri, potrivit calculelor ZF făcute pe baza unor date dintr-o pre­zentare a Asociaţiei Române a Băncilor (ARB). Astfel, potrivit datelor ARB, la finalul anului trecut cardurile contactless reprezentau 21% din totalul cardurilor în circulaţie din România, echivalentul a 3,14 milioane de unităţi. Spre comparaţie, la finalul lui 2014 în România existau circa 1,5 milioane de carduri contactless.

 
Creşterea accelerată a cardurilor con­tactless este datorată promovării mai intense a acestora de către bănci, dar şi de către organizaţiile de plată. În prezent, majoritatea băncilor emit doar carduri cu tehnologia contactless şi totodată înlocuiesc cardurile standard la expirare sau chiar înainte. Potrivit jucătorilor din piaţă, toate băncile îşi vor alinia integral portofoliile de car­duri la tehnologia de plată con­tactless în următorii doi ani, în condiţiile în care ritmul de emitere se va menţine.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO