Bănci și Asigurări

Noua sefa a Omniasig Life mizeaza pe vanzarile prin banci

Noua sefa a Omniasig Life mizeaza pe vanzarile prin banci

Zlatka Cular: Pregatim un parteneriat exclusiv cu una dintre bancile puternice de pe piata

26.05.2008, 19:09 110

Noul director general al Omniasig Life, croata Zlatka Cular, numita la conducerea companiei in februarie, mizeaza pe parteneriatele cu banci si companii de credite de consum pentru a creste afacerile asiguratorului.
"Vom lansa in acest an produse speciale pentru banci si companii de credite de consum. In prezent, compania colaboreaza cu mai multe societati de leasing si banci. Pregatim un parteneriat puternic si exclusiv cu una dintre bancile puternice de pe piata care are si o reprezentare teritoriala mare", afirma Cular.
In primul trimestru, Omniasig Life a crescut puternic pe segmentul bancassurance, adica cel al asigurarilor vandute prin intermediul bancilor. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, cresterea primelor brute subscrise din parteneriatele cu banci a fost de 107,7%. Primele brute subscrise sunt totusi inca la un nivel redus, de circa 807.000 de lei (219.000 de euro) la sfarsitul lunii martie.
Alte companii de asigurari de viata care vand polite prin intermediul bancilor sunt BCR Asigurari de Viata (parteneriat cu BCR, circa 62% din vanzari fiind realizate prin intermediul bancii), Aviva (una dintre banci este ABN Amro) sau AIG Life (Raiffeisen Bank sau ABN Amro).
Omniasig Life a incheiat primele trei luni ale acestui an cu afaceri totale de aproape 15,8 milioane de lei (4,3 milioane de euro), cu 24% peste nivelul din primele trei luni ale anului trecut. Vanzarile de polite individuale au fost de aproape 5,4 milioane de lei (1,5 mil. euro) in aceasta perioada, in crestere cu 25%, in timp ce primele brute subscrise din asigurari de tip employee benefits - beneficii oferite angajatilor de catre angajatori - au urcat cu 31,8%, pana la 5,38 de milioane de lei (1,46 mil. euro).
"Asigurarile derulate prin banci si cele de grup au cunoscut o crestere semnificativa in acest prim trimestru, cresteri care au fost datorate in primul rand unei creditari permisibile la creditele ipotecare, dar si constientizarii angajatorilor ca o asigurare oferita angajatului sau este benefica pentru el ca si societate, dar si pentru angajatul si familia acestuia", spune directorul general al Omniasig Life.
Pe segmentul asigurarilor de sanatate, primele brute subscrise de companie au crescut cu peste 160%, pana la 759.000 de lei (206.000 de euro).
Zlatka Cular declara in urma cu cateva luni pentru ZF ca bugetul companiei pentru acest an prevede o crestere de 65% a afacerilor, pana la 80 de milioane de lei (circa 23 de milioane de euro). Anul trecut, asiguratorul a inregistrat prime brute subscrise de 49 de milioane de lei (14,7 milioane de euro).
"Unul dintre factorii care vor duce la cresterea afacerilor Omniasig Asigurari de Viata va fi concentrarea pe forta de vanzare proprie angajata, cu carte de munca", explica Cular, precizand ca pana la sfarsitul anului compania va angaja peste 300 de astfel de agenti.
"Aceasta a fost strategia si in Croatia si experienta mi-a aratat ca vanzarile cresc odata cu angajarea oamenilor full-time pentru societate, care nu mai sunt preocupati atat de mult de grijiile cotidiene", afirma directorul Omniasig Life, care inainte de a fi numita in aceasta functie a condus o companie de asigurari de viata din Croatia.
Omniasig Life este controlata de Omniasig Vienna Insurance Group, care detine 51% din actiuni, si de TBIH Financial Services Group, cu un pachet de 49%. Compania are in prezent un capital social de circa 10,1 milioane de euro.
Asiguratorul are 2.700 de agenti de vanzare si 44 de agentii, iar pana la sfarsitul anului intentioneaza sa deschida inca zece.

Omniasig Life in cifre
14,7 mil. euro afaceri in 2007
23 mil. euro bugetul pentru 2008
2.700 de agenti
44 de agentii in toata tara
300 de agenti proprii pana la sfarsitul anului
10,1 mil. euro capital social
51% din actiuni detinute de Omniasig
49% din actiuni detinute de TBIH Financial Services

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO