Bănci și Asigurări

Nitu se retrage de la RIB

15.01.2008, 18:04 129

Ion Nitu se va retrage de la conducerea Romanian International Bank (RIB) odata cu expirarea mandatului sau de patru ani care nu a mai fost reinnoit, postul de presedinte urmand sa fie preluat interimar de Florin Danescu, in prezent prim-vicepresedinte executiv al bancii.
RIB, una dintre bancile mici din sistem, a obtinut in 2007 un profit net de peste 1,1 milioane de euro, fata de 0,7 milioane de euro in anul precedent. Activele bancii au urcat anul trecut cu 61%, pana la 141 de milioane de euro. Portofoliul de credite a urcat anul trecut de la 49 la 65 de milioane de euro. In acest timp depozitele atrase au crescut cu 58%, pana la 104 milioane de euro.
"Sub conducerea domnului presedinte Nitu, un bancher cu mare experienta, s-au obtinut aceste rezultate, in conditiile unor investitii sustinut care au dus la cresterea retelei de la 11 la 33 de sucursale", a mentionat Florin Danescu.
Nitu a fost vicepresedinte al BCR mai multi ani, inainte sa vina la RIB.
Danescu lucreaza la RIB din anul 2000, detinand pe rand functiile de chief dealer, trezorier, vicepresedinte si apoi prim-vicepresedinte. Inainte de RIB, el a lucrat in Ministerul Finantelor si patru ani la Banca Agricola.
RIB este controlata de omul de afaceri american Daniel Roberts, care mai detine o institutie financiara in Statele Unite ale Americii, Merchants Bank of California.
Extinderea retelei RIB, inceputa in urma cu trei ani, a fost sustinuta si de investitii in dezvoltarea sistemului IT. Pentru 2008, RIB are in plan consolidarea profitabilitatii si imbunatatirea calitatii retelei si a produselor oferite. Banca este prezenta pe piata de zece ani, iar in ultimii ani s-a orientat pe finantarea intreprinderilor mici si mijlocii, inclusiv din domeniul agricol. Potrivit datelor BNR, RIB se situa in toamna anului trecut pe locul 30 intre cele 39 de banci din sistem, avand o cota de piata de sub 1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO