Bănci și Asigurări

Nextebank ţinteşte creşterea bilanţului după cinci ani în care a pierdut două treimi din active

Nextebank ţinteşte creşterea bilanţului după cinci...

Autor: Ciprian Botea

14.10.2014, 00:05 367
Nextebank, instituţia de credit preluată anul acesta de fondul de investiţii Axxess Capital de la grupul maghiar MKB, şi-a planificat să încheie acest an cu un stoc de credite de 295 de milioane de lei (67 mil. euro), în creştere cu 8% faţă de finalul anului trecut, potrivit unui document analizat de acţionari în adunarea generală care s-a desfăşurat ieri.
 
Activele ar urma să ajungă la aproape un miliard de lei, adică un plus de 16%, fiind practic pentru prima dată în ultimii cinci ani când banca ar urma să raporteze o creştere a bilanţului. Nextebank (fosta MKB Romexterra) a fost una dintre băncile puternic afectate de creşterea creditelor neperformante în perioada de criză, iar bilanţul s-a contractat la circa 25-30% din nivelul atins în 2008.
 
Nextebank chiar oprise vânzarea de credite de retail timp de doi ani, oferta fiind refăcută abia în primăvara anului trecut, în timp ce credite neperformante de sute de milioane de lei au fost transferate către un vehicul special deţinut direct de grupul MKB. Vehi­culul respectiv a fost cumpărat recent de firma de recuperare de creanţe APS din Cehia, surse din piaţă afirmând că tranzacţia a inclus un portofoliu de neperformante de aproape 500 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO