Bănci și Asigurări

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş: Decembrie, prima lună în care Direcţia generală mari contribuabili şi-a realizat planul

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş: Decembrie, prima...

Autor: Cosmin Pirv

30.12.2023, 12:28 1677

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a spus sâmbătă că luna decembrie este prima în care Direcţia generală mari contribuabili şi-a realizat planul. De asemenea, şi ANAF şi-a realizat planul de încasări.

Ministrul spune că a terminat ultimele calcule privind stadiul execuţiei bugetare şi datele preliminare financiare pentru anul 2023.

„Datele arată destul de bine, sigur, nu aşa cum mi-aş fi dorit, dar este un sfârşit de an bun pentru ţara noastră şi premisele pentru ca investiţiile din fonduri europene, foarte importante în România, să poată continua şi în anul 2024”, a spus Marcel Boloş.

El a arătat că luna decembrie este prima în care Direcţia generală mari contribuabili şi-a realizat planul.

„În anul 2023, după cum ştiţi, am avut această problemă aproape lunar, Direcţia de mari contribuabili nu şi-a realizat planul la venituri, să ştiţi că luna decembrie e pentru prima dată când îşi realizează planul: 16 miliarde de lei planificaţi, 16 miliarde de lei realizaţi”, a precizat Boloş.

Conform acestuia, şi ANAF şi-a realizat planul lunar de venituri: „A avut în plan 34,7 miliarde lei, a realizat 35,5 miliarde lei, deci o depăşire cu puţin, dar un semn bun pentru noi că se poate”.

Ministrul Finanţelor a mai spus că luna decembrie a fost ”lună record” şi în ceea ce priveşte veniturile din fonduri europene, de peste 13 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO