Bănci și Asigurări

Michele Amadei, UniCredit Bank: Tranziţia către ESG nu se poate face fără transformarea modelelor de producţie. O tranziţie echitabilă este cea care poate crea valoare adaugată, protejează mediul şi permite comunităţilor să progreseze

Michele Amadei, UniCredit Bank: Tranziţia către ESG nu...

Autor: Cristina Bellu

19.01.2024, 12:49 189

Tranziţia către principiile de mediu, sociale şi de guvernaţă (ESG) poate fi făcută doar prin transformarea modelelor de producţie, iar circularitatea reprezintă un exemplu în acest sens, consideră Michele Amadei, şeful departamentului CEE Corporates în cadrul UniCredit Bank.

“Nu există tranziţie fără o transformare a modelelor de producţie. Cel mai evident exemplu îl reprezintă trecerea de la un model de afaceri liniar la unul circular. În acelaşi timp, nicio tranziţie nu poate fi implementată fără capital financiar şi uman. Pentru noi, o tranziţie echitabilă este cea care poate crea valoare financiară, protejează şi regenerează mediul înconjurător şi, în acelaşi timp, permite comunităţilor să progreseze”,a  spus Michele Amadei prezent în cadrul 2024 CEE Euromoney Forum.

El a menţionat că în ceea ce priveşte finanţarea tradiţională, portofoliul băncii include mai multe instrumente disponibile pentru a finanţa companiile care intenţionează să îşi atingă obiectivele ESG, inclusiv obligaţiuni verzi şi obligaţiuni legate de durabilitate.

În acelaşi timp, instituţia bancară sprijină companiile cu servicii de consultanţă dedicate.

“În acest fel, contribuim la înclinarea compoziţiei portofoliului nostru către active mai sustenabile, ceea ce ne permite să atingem un nivel net zero, poziţionându-ne în acelaşi timp ca facilitator al tranziţiei clienţilor noştri”, a mai spus Michele Amadei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO