Bănci și Asigurări

Mădălina Teodorescu, Deputy CEO, BRD – Groupe Soc-Gen: Reglementările bancare nu ne permit să dăm credite pentru a se cumpăra acţiuni la Hidroelectrica. Am pregătit o ofertă care ia în calcul un portofoliu de asset undermanagement pe baza căruia se poate acorda o sumă de suprasubscriere pentru clienţi

Mădălina Teodorescu, Deputy CEO, BRD – Groupe...

Autor: Mircea Nica

27.06.2023, 18:34 2437

BRD nu oferă credite pentru a se cumpăra acţiuni la Hidroelectrica, dar Mădălina Teodorescu, Deputy CEO, BRD – Groupe Soc-Gen, spune că banca a pregătit o ofertă prin se ia în calcul  un portofoliu de asset undermanagement pe baza căruia se poate acorda o sumă suprasubscriere pentru clienţi.

“Nu aş spune că dăm credite pentru a se cumpăra acţiuni la Hidroelectrica pentru persoane fizice. Din păcate reglementările bancare nu ne permit să dăm credite. Pe de altă parte, colegii mei au pregătit o ofertă care ia în calcul un portofoliu de asset undermanagement pe care un client îl are domiciliat la brokerul BRD. Pe baza acelui portofoliu se poate acorda, cu un procent de discount o sumă de suprasubscriere pentru clienţi”, a explicat Mădălina Teodorescu, în cadrul Conferinţei ZF Bankers Summit 2023, în cea de-a doua zi a conferinţei.

Oferta de listare a producătorului de energie electrică Hidroelectrica (H2O) la Bursa de Valori Bucureşti aproape că a fost subscrisă integral încă de vineri pe tranşa investitorilor instituţionali, iar acum este deja suprasubscrisă, interesul fiind în continuare foarte ridicat, au spus pentru Ziarul Financiar surse din piaţa de capital.

Ulterior închiderii ofertei de listare, cea mai mare din istoria pieţei de capital locale, Hidroelectrica va ajunge la bursă, în jur de 12 iulie, acolo unde preţul acţiunilor H2O va fluctua în funcţie de raportul cerere/ofertă şi în funcţie de alte elemente, precum rezultatele financiare, politica de dividende şi altele.

Hidroelectrica a înregistrat în ultimele 12 luni, perioadă care cuprinde T1/2023, un profit net consolidat de 4,9 mld. lei şi venituri de 10,3 mld. lei. În 2022 compania a avut un profit net de 4,5 mld. lei, plus 45% faţă de 2021, şi venituri de 9,5 mld. lei, plus 42%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO