Bănci și Asigurări

Italienii de la Generali au subscris prime de 227 milioane de lei în S1

Italienii de la Generali au subscris prime de 227...

Autor: Anelis Baciu

14.10.2014, 00:00 193

Generali România, o companie de top zece din piaţa asigurărilor, a înregistrat subscrieri în valoare de 227 milioane de lei în prima jumătate a acestui an, în uşoară creştere comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013, potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). În primele şase luni de anul trecut vânzările de asigurări ale Generali se situau la 223 milioane de lei.

Cea mai mare parte a încasărilor Generali, 82% echivalentul a 186 milioane de lei, a venit din vânzarea poliţelor de asigurări generale, în timp ce poliţele de viaţă au cumulat 41 de milioane de lei.

Faţă de acelaşi interval al anului trecut, veniturile din asigurări generale au urcat cu 4,5%, în timp ce activitatea de subscriere de asigurări de viaţă s-a contractat cu circa 9%. De altfel, evoluţia afacerilor Generali din zona de asigurări de viaţă este în trend cu piaţa, care a marcat o scădere de 10% în primul semestru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO