Bănci și Asigurări

​Interviu exclusiv ZF. Steven van Rijswijk, CEO ING Group: Vrem să creştem în continuare organic în România, economia şi piaţa bancară au în continuare potenţial, şi avem ambiţia să intrăm în top 3 bănci

Steven van Rijswijk, director general ING Group

Autor: Liviu Popescu, Cristian Hostiuc

19.04.2023, 00:07 1685

♦ În România avem un business foarte echilibrat iar modelul nostru este de creştere organică ♦ România a avut cea mai creştere economică din Europa, iar rezilienţa arătată în aceste crize este de remarcat ♦ Economia şi piaţa au în continuare potenţial de creştere ♦ Suntem foarte puternici în Bucureşti şi în oraşele mari dar acum vrem să ne uităm şi către celelalte judeţe pentru a vedea cum ne putem consolida prezenţa şi acolo.

Steven van Rijswijk, CEO al ING Global, a fost la începutul lunii aprilie în România, una dintre pieţele importante ale grupului financiar olandez, unul dintre cele mai cunoscute din lume, care deţine active de aproape 970 miliarde de euro. Într-un interviu acordat Ziarului Financiar, el a discutat despre poziţia ING Bank în România, planurile de creştere şi cum merge economia românească, dar şi despre contextul global actual marcat de tensiuni geopolitice şi de crize bancare (Credit Suisse).

ING se „descurcă foarte bine” în România întrucât a reuşit să crească pe cont propriu încă de la înfiinţarea din 1994 încoace, fără achiziţii de alte bănci, şi şi-a majorat numărul de clienţi primari cu aproximativ 600.000 de persoane în ultimii şapte ani, spune el. ING poate ajunge a treia bancă din România faţă de locul patru pe care se află acum.

„Ne dorim în continuare să creştem. Suntem în prezent al patrulea jucător în România. Vrem să ajungem numărul trei, avem această ambiţie. Având în vedere scorul nostru NPS (net promoter score – n.red.) şi faptul că am reuşit să ne creştem clienţii principali în ultimii şapte ani, din ceea ce măsurăm, vom continua să creştem, iar asta ne va oferi poziţia numărul trei”, spune Steven van Rijswijk, 53 de ani.

Pentru fiecare judeţ în parte, ING Bank România va analiza care sunt planurile pentru a creşte în continuare baza de clienţi şi pentru a îşi consolida poziţia. „Bineînţeles că suntem foarte puternici în Bucureşti, dar ne vom uita şi la judeţe pentru a vedea cum ne putem consolida prezenţa şi acolo.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO