Bănci și Asigurări

Înţelegere pe piaţa asigurărilor de aviaţie. Omniasig, Generali şi Aon România s-au înţeles să îşi împartă clienţii mari în patru licitaţii organizate de aceştia. Consiliul Concurenţei a amendat trei asigurători cu o amendă cumulată de 15,1 mil. lei pentru acordul făcut pe piaţa asigurărilor de aviaţie

Înţelegere pe piaţa asigurărilor de aviaţie....

Autor: Mircea Nica

06.01.2023, 00:05 395

♦ Cea mai mare amendă a Consiliului Concurenţei, de peste 8 mil. lei, a fost dată filialei din Marea Britanie a Generali.

Omniasig, Generali şi Aon România au fost sancţionate de către Consiliul Concurenţei cu o valoare cumulată a amenzilor de 15,1 mil. lei pentru o înţelegere făcută sub formă de acord privind împărţirea clienţilor mari în patru licitaţii organizate de aceştia.

Companiile de asigurări Generali şi Omniasig, dar şi brokerul de asigurări Aon România, au recunoscut încălcarea Legii concurenţei, ceea ce a dus la o diminuare a amenzilor. În acest caz, cea mai mare amendă a fost impusă companiei Generali S.p.A. UK Branch, filiala din Marea Britanie a Generali de 8,2 mil. lei, urmată de Omniasig cu 4,7 mil. lei, Generali România cu o amendă de 1,9 mil. lei şi Aon România cu 343.731 lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO