Bănci și Asigurări

ING: Suntem banca cu cea mai mare creştere organică din 2017. Am ajuns la 7,9% cotă de piaţă

Michal Szczurek, CEO al ING Bank România

Michal Szczurek, CEO al ING Bank România

Autor: Anelis Baciu

02.03.2018, 00:07 4745

ING, sucursala de la Bucureşti a gru­pu­lui olandez cu acelaşi nume, a raportat un profit net de 493 mi­lioane de lei anul tre­cut, în creştere cu 4% faţă de 2016, pe fondul unei activităţi intense pe zo­na de creditare.

Banca şi-a majo­rat cu 21% cre­ditele nete din portofoliu, pâ­nă la 21,2 mld. lei.

Creşterea din zo­na creditării, mult pes­te media pieţei, a pro­pulsat ING un loc în clasamentul bancar după active, pe locul şase, în faţa băncii de stat CEC.

ING avea la finalul anului trecut active de 33,5 miliarde de lei, în creştere cu 21% faţă de 2016. În aceste condiţii, ING a ajuns să controleze 7,9% din activele totale din sistemul bancar local.

„Am fost probabil banca cu cea mai rapidă creştere organică în 2017. Am reuşit să creştem con­stant numărul de cli­enţi, ofe­rin­du-le clien­ţilor un model de banking di­ferit care câş­tigă tot mai mult teren în Ro­mânia. Noi vrem să fim o com­panie teh­no­­lo­­gică cu licenţă ban­­cară, de ace­ea ne com­­pa­răm cu com­panii de teh­no­lo­gie, cu plat­­forme di­gitale pre­cum Google sau Ama­zon“, a explicat Michal Szczurek, CEO al ING Bank Ro­mânia, la conferinţa pentru prezen­tarea rezultatelor anuale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO