Bănci și Asigurări

ING schimbă directorul de retail; spaniolul a fost promovat în Germania pentru rezultatele avute în România

Javier Montes Pita

Javier Montes Pita

Autor: Roxana Rosu

06.02.2018, 12:02 1069

Daniel Manibardo Llano, şeful diviziei de retail ING România, a fost promovat în funcţia de Head of Retail la ING DiBa din Germania, una dintre principalele pieţe ale grupului ING, în urma rezultatelor obţinute în România.

El a avut un mandat de trei ani în România. Noul director de retail din România va fi Javier Montes Pita, în prezent Executive VP Retail Customers în ING Spania.

Divizia de retail ING România a fost extrem de activă în ultimii ani, cu produse lansate în premieră, un număr de clienţi în creştere şi cu o mai mare integrare a digitalului în experienţa de banking a clienţilor.

În 2015, ING a lansat în România primul credit de nevoi personale instant, ceea ce a dus la triplarea vânzărilor pe acest produs. Din 2017, creditul a devenit disponibil online prin introducerea semnăturii electronice. De asemenea, clienţii au astăzi la dispoziţie o nouă versiune Home’Bank, la ING Bazar - platforma care îţi oferă reduceri la comercianţi şi ING Point - un nou canal de distribuţie în ţară.

„Viziunea lui Daniel Llano a influenţat modul de abordare a experienţei clienţilor noştri. Toate produsele şi platformele ING sunt gândite din perspectiva digitalizării şi a disponibilăţii instant. A fost o reală bucurie să îl avem pe Daniel în România şi să-l susţinem în crearea unei echipe de specialişti cu expertiză diferită şi cu abordare inovativă a serviciilor bancare şi a experienţei pe care clientul ar trebui să o aibă. Iar businessul diviziei de retail aproape s-a triplat în această perioadă”, sumarizează Michal Szczurek, CEO ING Bank România, activitatea diviziei ING dedicată persoanelor fizice.

Noul Head of Retail va fi Javier Montes Pita care în prezent este Executive VP Retail Customers în ING Spania. Cu o experienţă de 17 ani în ING Group, Pita a fost Client Intelligence Manager la ING Direct Headoffice, şi a condus echipele de Produse de Economii şi Investiţii şi Strategii şi Campanii pentru Clienţi.

„ING continuă strategia de digitalizare şi de creare a unui nou model de banking, mai simplu, mai rapid şi mai sigur pentru clienţi. Sunt convins că experienţa lui Javier va contribui semnificativ la construirea unui astfel de model în relaţia cu clienţii noştri şi sunt entuziasmat să fim o echipă”, a completat Michal Szczurek.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO